Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Brokolicová roláda

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme:

300 g brokolice
4 vajcia
3 PL polohrubej múky
0.5 ČL prášku do pečiva
štipku soli
nasekanú bazalku

Na plnku:

100 g smotanovej nátierky
100 g syra
pažítku
korenie
4 sušené paradajky
šunku

Postup

    1

Brokolicu nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ju dochutíme bazalkou, morskou soľou a rozmixujeme na pyré. V miske vyšľaháme vajíčka do hustej peny. Pridáme múku, prášok do pečiva a brokolicové pyré. Premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rozotrieme a pečieme pri 175 °C asi 20 minút.

    2

Ešte teplý korpus preklopíme na čistú utierku, opatrne z neho stiahneme papier na pečenie. Pomocou utierky ho zrolujeme a necháme vychladnúť.

    3

Pripravíme si plnku. V miske zmiešame smotanovú nátierku, tavený syr, najemno nakrájanú pažítku a sušené paradajky. Dochutíme korením.

    4

Vychladnutý korpus rozrolujeme, potrieme plnkou a na ňu uložíme plátky šunky. Opatrne zrolujeme, obalíme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na niekoľko hodín alebo najlepšie na noc. Pred podávaním ešte môžeme dozdobiť smotanovou nátierkou a čerstvými bylinkami.


Video k receptu