Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kuracie soté so zeleninou

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Soté:

500 g kuracích pŕs
1 šalotku
2 strúčiky cesnaku
1 PL sójovej omáčky
0.5 ČL údenej papriky
0.5 ČL sladkej papriky
200 ml smotany na šľahanie K-Classic
150 g šampiónov
150 g K-Bio mrazeného hrášku
soľ
mleté čierne korenie
3 PL oleja
200 ml vody

Ryža:

1 hrnček guľatozrnnej ryže
1.5 hrnčeka vody

Postup

    1

Cibuľu aj cesnak nakrájame nadrobno. Kuracie prsia nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a cesnak, necháme zmäknúť a pridáme údenú a sladkú papriku. Cesnak a cibuľu opečieme s koreninami a pridáme na kocky nakrájané mäso. Opečieme, kým sa mäso zatiahne zo všetkých strán.

    2

Pridáme nakrájané šampiňóny. Ešte pár minút opekáme na miernej teplote. Dchutíme sójovou omáčkou, zalejeme smotanou, vodou a varíme prikryté na miernej teplote približne 45 minút. Občas premiešame a v prípade potreby pridáme trošku vody. Dochutíme soľou a čiernym korením.

    3

Kým sa soté varí, pripravíme ryžu. Poriadne ju premyjeme vodou. Dáme do hrnca, pridáme vodu a štipku soli. Privedieme k varu a potom znížime teplotu. Na najnižšej teplote ju varíme prikrytú 15-18 minút.

    4

Keď je mäso mäkké, pridáme mrazený hrášok. Premiešame a necháme 5 minút odstáť. Hrášok pridávame až nakoniec, aby si zachoval krásnu farbu, sladkosť a chrumkavosť.