Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kuracie špízy v bylinkovej marináde s klobáskou a zeleninou

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

800 g kuracích pŕs
50 ml olivového oleja
čerstvé, alebo sušené bylinky - bazalka, rozmarín, tymian
2 strúčiky cesnaku
kôra a šťava z ½ citróna
1 červená paprika
2 cibule
1 kukurica
plátky z ½ citróna
4 nohy KLC poľovníckej klobásky
malé zemiaky ako príloha
Soľ, čierne korenie

Postup

    1

Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme ich do misky, zalejeme olejom a nasekanými čerstvými bylinkami, Pridáme soľ, čierne korenie, kôru a šťavu z citróna a dva pretlačené strúčiky cesnaku. Premiešame a dáme do chladničky marinovať aspoň na 3 hodinky, najlepšie cez noc.

    2

Papriku umyjeme, a nakrájame na väčšie štvorčeky (tak aby sme ich vedeli napichovať na špíz). Cibule nakrájame na štvrťky a rozoberieme. Kukuricu nakrájame na kolieska a následne na polovice. Poľovnícku klobásku nakrájame na kolieska. Všetky ingrediencie napichávame na striedačku na špízy, sem-tam môžeme dať pomedzi ne aj plátok citróna.

    3

Ako prílohu si pripravíme mladé zemiačiky, ktoré umyjeme, a do ¾ nakrájame na tenké pásiky - dávame pozor, aby na spodnej časti zostal zemiak spojený.

    4

Zemiačiky osolíme, okoreníme podľa chuti. Špízy pečieme na grile zo všetkých strán, kým nemajú krásnu hnedú farbu. Zemiaky pripravíme v alobale.

    5

V prípade zlého počasia upečieme doma v rúre.