Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Rebierka v domácej BBQ omáčke

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (3 porcie)

Rebierka:

1 kg K-Purland bravčových rebierok
1 cibuľu
0.5 hlavy cesnaku
2 ČL sladkej papriky
2 ČL údenej papriky
3 ČL soli
3 ČL octu
50 g hnedého cukru
vetvičku tymianu
nové korenie
2 l vody

BBQ omáčka:

1 cibuľu
strúčik cesnaku
200 g kečupu
70 g K-Classic paradajkového pretlaku
0.5 ČL pálivej papriky
1 ČL údenej papriky
1 ČL sladkej papriky
45 g trstinového cukru
30 ml worcesterskej omáčky
45 g medu
150 ml vody

Kukurica:

4 kukurice
2 PL masla
soľ
čierne korenie

Postup

    1

Rebierka umyjeme a osušíme. Do veľkého hrnca dáme očistenú prekrojenú cibuľu, prekrojenú hlavu cesnaku a dochutíme sladkou aj údenou paprikou, octom, soľou, cukrom, tymianom a korením. Necháme zovrieť a pridáme rebierka. Varíme 40 minút.

    2

Za ten čas pripravíme BBQ omáčku. Cibuľu aj cesnak nakrájame. Spolu s kečupom, cukrom a pretlakom ich rozmixujeme v kuchynskom robote. Rozmixovanú zmes dáme do hrnca. Dochutíme cukrom, medom, štipľavou aj údenou paprikou, soľou a worcesterskou omáčkou. Podlejeme vodou a varíme na miernej teplote 20 minút. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.

    3

Uvarené rebierka vyberieme a dáme na pekáč. Potrieme bbq omáčkou a necháme marinovať aspoň hodinu alebo cez noc. Namarinované rebierka dáme na rozpálený gril. Grilujeme približne 30 minút a počas grilovania potierame zvyšnou bbq omáčkou.

    4

V polovici grilovania môžeme na gril pridať aj kukuricu. Tú grilujeme zo všetkých strán približne 15-20 minút. Ugrilovanú kukuricu potrieme maslom a dochutíme soľou a čiernym korením.