Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Tekvicová bábovka s citrónovou polevou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (16 kusov)

Bábovka:

310 g tekvicovej dužiny
450 g K-Classic polohrubej múky
2 ČL K-Classic sódy bikarbóny
200 g trstinového cukru
50 ml oleja
3 vajcia
1 K-Classic kyslú smotanu
2 ČL mletej škorice
štipku soli

Poleva:

šťavu z 1/2 citróna
práškový cukor

Postup

    1

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme variť. Keď je tekvica mäkká, vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom. Pyré môžeme pripraviť aj z celej tekvice, časť použijeme na pečenie a zvyšok môžeme zamraziť a použiť nabudúce.

    2

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej, smotanu a tekvicové pyré. Potom postupne primiešame suché ingrediencie – múku, sódu, škoricu a soľ.

    3

Formu na bábovku poriadne vymastíme tukom a vysypeme múkou alebo kokosom. Zmes nalejeme do formy a dáme piecť. Pri teplote 180 °C pečieme bábovku približne 45-60 minút (v závislosti do tvaru a veľkosti formy). Ak by sa vrch bábovky začal pripekať, ale vo vnútri by bola ešte po pichnutí špajľou nedopečená, prikryjeme ju alobalom a dopečieme.

    4

Bábovku po vybratí z rúry necháme trochu vychladnúť a vyklopíme. Keď je izbovej teploty, pripravíme si polevu. Odšťavíme polovicu citróna a do šťavy postupne po polievkových lyžiciach primiešavame práškový cukor, až kým nemá poleva krásnu snehovo bielu farbu a hustú konzistenciu. Bábovku polejeme, polevu necháme pár minút zatvrdnúť a podávame.