Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Treska s batatovým pyré a mikrobylinkami

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

300 g čerstvej ryby (treska)
200 g masla (100 g na omáčku a 100 g na pyré)
400 g batatov (cca 2 ks)
100 ml mlieka
1 balenie mikrobyliniek (reďkovka, hrášok)
1 citrón
soľ
mleté biele korenie

Tip

  • Ak rybu nebudú jesť deti, môžeme do omáčky pridať 50 ml kvalitného bieleho vína, prípadne pár kapár. Omáčku s vínom chvíľku varíme, nech sa prebytok alkoholu odparí a omáčka sa krásne zahustí. Pri batatoch si dávame pozor, aby boli mladé. V opačnom prípade budú v pyré vlákna a budeme musieť pyré prepasírovať cez sitko.


Postup

    1

Očistené bataty nakrájame na menšie kúsky a varíme domäkka v mierne osolenej vode (cca 15-20 minút). Vodu zlejeme, pridáme mlieko, 100 g masla a pár kvapiek citróna. Rozmixujeme tyčovým mixérom na jemnú kašu. Nakoniec pyré ochutíme soľou.

    2

Rybu opláchneme, prebytočnú vodu utrieme papierovým obrúskom. Rybu naporciujeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Na panvici rozpustíme zvyšných 100 g masla a rybu opečieme z oboch strán. Tresku vyberieme a do výpeku pridáme citrónovú šťavu, prípadne ešte kúsok studeného masla. Omáčku dochutíme soľou.

    3

Tresku servírujeme na batatovom pyré, preliatu citrónovo-maslovou omáčkou. Dozdobíme mikrobylinkami a plátkami citróna.