Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Bravčová panenka na hubách

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

1 kus bravčovej panenky K-Purland
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
olivový olej
soľ
čierne korenie
250 g húb
150 ml suchého bieleho vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g masla
1 ČL dijonskej horčice

Postup

    1

Panenku umyjeme, osušíme, posolíme z každej strany a okoreníme. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja a panenku opečieme z každej strany približne 3 minúty na strednom stupni. Keď je mäso upečené dozlatista, zabalíme ho do alobalu a necháme odležať 10 minút. Zostane v strede krásne ružové a mäkké.

    2

Pripravíme omáčku. Do výpeku z mäsa pridáme ďalšie 2 lyžice olivového oleja a opečieme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista. Pridáme nakrájané huby a restujeme ich, kým nezmäknú. Huby zalejeme vínom a počkáme asi 3 minúty, kým sa vyparí alkohol. Pridáme vývar a omáčku varíme za občasného miešania, kým sa omáčka zredukuje na polovicu. Nakoniec pridáme horčicu a premiešame.

    3

Panvicu odstavíme a pomaly pridávame maslo, aby získala omáčka správnu hustotu. Môžeme pridať čerstvé bylinky, napríklad petržlen alebo tymian.

    4

Ako prílohu podávame opekané zemiaky. Nakrájame ich na kúsky, varíme ich vo vriacej vode 6 minút a následne opečieme na rozpálenej panvici.