Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty
Bez laktózy

Chrumkavé lososové sushi

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 2069/​494
    kcal / kJ
  • 56.1 g
    sacharidy
  • 17.9 g
    bielkoviny
  • 19.5 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    2069/494 kcal/kJ, 56.1 g sacharidy, 17.9 g bielkoviny, 19.5 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

125 g ryže
soľ
1 ČL ryžového octu
1 ČL ryžového vína
0.5 ČL cukru
100 g filé z lososa (mrazené)
0.25 šalátovej uhorky
6 PL sezamu
3 PL čerstvého syra
3 listy chaluhy
1 paradajku
1 ČL pasty wasabi
čerstvo zomleté korenie
140 g múky
4 PL sójovej omáčky
Okrem toho: olej na vyprážanie, bambusovú podložku, potravinársku fóliu

Tip

  • Bez laktózy

    Všímajte si pri nákupe surovín označenie bezlaktózové.


Postup

    1

Ryžu uvaríme v 500 ml slanej vody, uvarenú ju dáme do väčšej misy a necháme asi na 10 minút vychladnúť. Olej, víno, cukor a štipku soli premiešame, prelejeme cez ryžu, opatrne premiešame a rozdelíme na 6 porcií.

    2

Filé z lososa necháme rozraziť, umyjeme a osušíme. Uhorku ošúpeme, spolu s lososom nakrájame na jemné pásiky. Sezam opražíme nasucho na teflónovej panvici. Uhorku a losos zmiešame s 1 PL čerstvého syra.

    3

Listy chaluhy prerežeme na polovicu. Na bambusovú podložku rozložíme potravinársku fóliu, na ktorú rozložíme porciu ryže, položíme jednu polovicu listu chaluhy, 1/6 lososovo-uhorkovej zmesi a pomocou bambusovej podložky zavinieme. Hotové rolky posypeme opraženým sezamom a jemne pritlačíme. Postup opakujeme ešte päťkrát a potom každú rolku nakrájame na 6 kúskov.

    4

Pripravíme si dip: Paradajku umyjeme, prekrojíme, vyberieme jadierka a na veľmi jemno nakrájame. Pridáme wasabi pastu, paradajkový pretlak zvyšný čerstvý syr, premiešame a dochutíme soľou a korením.

    5

Múku preosejeme, s ½ čajovou lyžičkou soli rozmiešame v 200 ml ľadovej vody. Sushi pomocou vidličky ponoríme do pripraveného cesta a asi 2 až 3 minúty opekáme v horúcom oleji. Teplé sushi podávame s wasabi-paradajkovým dipom a sójovou omáčkou.