Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Chrumkavé tempura stehienka s pomarančovou omáčkou

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

600 g kuracích horných stehien (bez kosti a kože)

Na tempura cestíčko:

1 hrnček hladkej múky
1 hrnček vody
1 vajce
0.5 ČL soli
štipku granulovaného cesnaku
štipku sladkej červenej papriky

Na pomarančovú omáčku:

2 strúčiky cesnaku
2 cm zázvoru
60 g trstinového cukru
šťavu a kôru z 2 pomarančov
60 ml vínneho octu
2 PL sójovej omáčky
1 PL kukuričného škrobu
1 čili papričku (alebo pre menej štipľavú verziu 1 PL sladkej čili omáčky)
60 ml vody
olej na smaženie

Na prílohu:

ryžu alebo čerstvú zeleninu

Postup

    1

Pripravíme si pomarančovú omáčku. Pomaranče dôkladne umyjeme. Kôru nastrúhame a šťavu odšťavíme. Do hrnca dáme šťavu z pomarančov, ocot, sójovú omáčku, cukor, vodu. Povaríme na miernej teplote približne 10 minút.

    2

V miske zmiešame škrob s trochou vody. Pridáme ho do omáčky a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Na záver pridáme najemno nastrúhaný cesnak, zázvor, pomarančovú kôru,a ak chceme, tak aj čili papričku. Pár minút povaríme a podľa chuti dochutíme ešte cesnakom alebo čili.

    3

Kuracie kúsky v tempure - do misky dáme všetky ingrediencie na cesto. Všetko dôkladne premiešame a vznikne nám husté cestíčko. Kuracie stehná nakrájame na kúsky veľké približne 4x4 cm. Osušíme ich papierovou utierkou, osolíme, okoreníme a trochu poprášime múkou.

    4

V panvici rozpálime olej a kuracie kúsky postupne namáčame do cestíčka a pomaly vysmážame na oleji dozlatista. Potom necháme odkvapkať na papierovej utierke. Nakoniec vysmažené kúsky pole-jeme pomarančovou omáčkou. Podávame s ryžou alebo zeleninou.