Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Ciabatta s broskyňou a mozzarellou

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 45 g
    sacharidy
  • 15 g
    bielkoviny
  • 29 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    45 g sacharidy, 15 g bielkoviny, 29 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

strúčik cesnaku
niekoľko vetvičiek oregana
5 PL olivového oleja
1 ciabattu, 300 g
soľ podľa chuti
1 červenú cibuľu
2 broskyne
50 g nasekaných mandlí
125 g mini mozzarelly
mleté čierne korenie
1 PL balsamika

Tip

  • Môžeme podávať s pradajkovo-rukolovým šalátom.


Postup

    1

Rúru predhrejeme na 200 °C – vrchný a spodný ohrev (180 °C teplovzdušná rúra). Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Oregano umyjeme, osušíme, lístky odtrhneme od stonky. Polovicu lístkov oregana zmiešame s cesnakom a olivovým olejom.

    2

Ciabattu šikmo nakrájame na 16 plátkov, natrieme asi 1 ČL oreganovo-cesnakovo-olejovou zmesou, posolíme a dáme na 5 až 8 minút do rúry. Cibuľu ošúpeme, prepolíme a nakrájame na jemné plátky. Broskyne umyjeme, osušíme, prekrojíme napoly, kôstku odstránime, nakrájame na asi 0,5 cm hrubé plátky a zmiešame so zvyšnou oreganovo-cesnakovo-olejovou zmesou, cibuľou a mandľami.

    3

Mozzarellu nakrájame na plátky. Plátky ciabatty vyberieme z rúry a obložíme plátkami broskýň, mandľami a mozzarellou a vložíme do rúry na ďalších 4 až 5 minút. Následne posypeme zvyšnými lístkami oregana ako aj mletým korením a pokvapkáme balsamicom.