Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Čokoládové pralinky z perníkov

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 kusov)

Potrebujeme:

1 balenie perníkov s bielkovou polevou
2 PL ríbezľového džemu
2 PL tmavého rumu
1 bio pomaranč
100 g mletých mandlí
150 g aspoň 52 % horkej čokolády

Tip

  • Ak pralinky budú jesť i deti, rum z receptu vynecháme.


Postup

    1

Perníky dáme do mixéra s „S“ nožmi a rozdrvíme nadrobno. Pridáme džem, rum, nastrúhanú kôru z bio pomaranča, prípadne šťavu na zvýraznenie chuti. Celú zmes postupne miešaním zahusťujeme mletými mandľami tak, aby z nej bolo možné tvarovať maličké guľôčky. Ak je zmes hustá, pridáme ešte džem. Ak je riedka, dosypávame mleté mandle. Nemusíme minúť celých 100 g mandlí.

    2

Do misky dáme trochu studenej vody, končeky prstov si jemne namočíme do vody. Z misky odoberieme kúsok zmesi a oboma dlaňami vytvoríme malú guľôčku (priemer približne 2 cm). Guľôčky naukladáme na plochú tácku a dáme na pol hodiny do mrazničky.

    3

Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme 100 g čokolády. Misku dáme dolu z vodného kúpeľa a ešte do teplej čokolády pridáme zvyšných 50 g tuhej čokolády. Miešame, kým sa celá tuhá čokoláda rozpustí a zostane krásne lesklá. Ak by sa stalo, že v nej zostanú malé kúsky neroztopenej čokolády, celú misku dáme znova nad vodný kúpeľ a chvíľočku zohrievame. Tento postup je dôležité zachovať, aby nám čokoláda nezbelela na povrchu, keď ju dáme do chladničky zatuhnúť. Čokoládu presunieme do menšej a hlbšej nádoby.

    4

Perníkovú zmes vyberieme z mrazničky. Špajľou napichneme jednu pralinku a pomaly ju omočíme v čokoláde. Vidličkou si pralinku podoberieme zo špajle a uložíme na tácku. V tomto momente pralinky zdobíme posýpkami, až kým čokoláda na povrchu zatuhne. Takto postupujeme s každou jednou pralinkou. Keď sú všetky hotové, dáme ich zatuhnúť do chladničky. Po vybratí z chladničky s pralinkami pracujeme opatrne, ideálne v gumových rukaviciach, aby sme na nich nezanechávali otlačky prstov.