Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Šunkovo-syrová domáca pizza

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (3 porcie)

Cesto:

270 g hrubej múky
štipku soli
6 g čerstvého droždia
165 ml vlažnej vody
štipku cukru

Obloha:

1 paradajkový pretlak K-Classic
1 strúčik cesnaku
čerstvú bazalku
1 PL trstinového cukru
soľ
mleté čierne korenie
2 mozzarelly K-Classic
1 balenie prosciutta K-Classic
extra panenský olivový olej

Postup

    1

Čerstvé droždie dáme spolu so štipkou cukru do vlažnej vody a počkáme, kým nakysne. Za ten čas si do veľkej misky nasypeme hrubú múku a soľ. Pridáme nakysnuté droždie a miesime 10-15 minút. Ak sa cesto lepí, pridáme trochu múky. Vymiesené cesto necháme kysnúť na teplom mieste približne 1,5 hodiny.

    2

Cesto preložíme na dosku na vaľkanie, rozdelíme na 3 alebo 2 bochníky, premiesime a necháme ešte pod utierkou nakysnúť približne 30 minút. Za ten čas dáme rozohriať rúru na najvyššiu teplotu.

    3

Pretlak zmiešame s nastrúhaným cesnakom, pár lyžicami extra panenského olivového oleja, najemno nasekanou bazalkou a cukrom. Dochutíme soľou a čiernym korením. Mozzarellu nakrájame na plátky.

    4

Cesto rozvaľkáme na kruh s hrúbkou pár milimetrov, s tým, že okraje necháme trošku hrubšie. Na plech dáme papier na pečenie alebo strúhanku a cesto preložíme. Potrieme paradajkovým základom, naukladáme naň mozzarellu, pár plátkov prosciutta a pár lístkov čerstvej bazalky.

    5

Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre na najvyššej mriežke približne 5-7 minút, kým nemajú okraje zlatú farbu. Kým sa jedna pizza pečie, pripravíme ďalšiu.