Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Hydinový aspik so zeleninou a bylinkovo-jogurtovým dipom

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 230/​962
    kcal / kJ
  • 13 g
    sacharidy
  • 16 g
    bielkoviny
  • 10 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    230/962 kcal/kJ, 13 g sacharidy, 16 g bielkoviny, 10 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

1 PL slnečnicového oleja
75 g jarnej cibuľky
75 g mrkvy
40 g zeleru
soľ
80 ml svetlého portského vína
180 g kuracích pŕs
9 plátkov želatíny
400 ml hydinového vývaru
mleté čierne korenie
1 zväzok petržlenovej vňate
1 zväzok pažítky
1 jablko
300 g smotanového syra
1 PL citrónovej štavy

Postup

    1

Formu na pečenie potrieme olejom, vyložíme potravinárskou fóliou a odložíme do chladu. Cibuľku umyjeme, mrkvu a zeler očistíme a všetko nakrájame na malé kocky. Zeleninu blanšírujeme 2-3 minúty v slanej vode. Vodu zlejeme a zeleninu prudko ochladíme.

    2

Portské víno s lyžicou vody necháme prejsť varom a osolíme. Vložíme kuracie prsia a dusíme pri teplote tesne pod bodom varu 15-20 minút a sledujeme, aby tekutina nezačala vrieť. Mäso vyberieme a jemne osušíme. Nakrájame na kocky a prikryjeme vlhkou utierkou.

    3

Želatínu namočíme podľa návodu na obale. Vývar necháme prejsť varom. Želatínu následne rozpustíme vo vývare. Do pripravenej formy nalejeme približne 1- 2 cm vývaru. Odložíme do chladu, kým nezačne vývar zľahka rôsolovieť.

    4

Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, natrháme na väčšie kúsky, zopár ich odložíme nabok. Natrhanú petržlenovú vňať dáme spolu so zeleninou a mäsom do zvyšného vývaru, opatrne premiešame a naplníme do formy. Dáme do chladničky asi na 8 hodín.

    5

Pažítku umyjeme, osušíme a nakrájame. Petržlenovú vňať nakrájame. Jablko umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na malé kocky. Petržlenovú vňať, pažítku, jogurt a citrónovú šťavu zmiešame a ochutíme soľou a čiernym korením.