Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Jahňacina s paprikovou polentou a fazuľovými balíčkami

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

400 g filet z jahňacej sviečkovice
2 červené papriky
2 šalotky
3 PL olivového oleja
500 ml zeleninového vývaru
140 g ryžovej krupice (polenta)
1 PL masla s morskou soľou
1-2 PL nasekaného tymianu, oreganových lístkov a rozmarínových vetvičiek
mleté čierne korenie
soľ
2 balenia zelených fazuliek v slanine
2 PL nátierky zo zelených olív
1 balenie burgundskej omáčky (300 ml)
1 pomaranč + postrúhanú kôru

Postup

    1

Rozmrazené mäso posolíme, okoreníme a potrieme olivovou nátierkou. Papriky prepolíme a odstránime striedky, šalotky očistíme a spolu s paprikami nakrájame na drobné kocky. Preložíme do panvice so zohriatym olejom (1 PL) a krátko podusíme.

    2

Zalejeme vývarom, necháme zovrieť, prikryjeme, po cca 5 minútach varenia zmes vymiešame s pyré. Pridáme ryžovú krupicu a ešte cca 2 minúty necháme variť. Odstavíme z ohňa, po krátkom vychladnutí dodáme maslo, bylinky, soľ a korenie.

    3

Na zvyšnom oleji opečieme mäso z oboch strán (cca 6 až 8 minút). Mrazené fazuľové balíčky vložíme do panvice a na miernom ohni pečieme cca 12 minút s tým, že občas ich preložíme.

    4

V menšom hrnci zohrejeme omáčku zmiešanú s pomarančovou kôrou a šťavou, potom dochutíme tymianom. Hotové mäso nakrájame na tenké plátky, rozložíme na taniere, k tomu pridáme polentu, fazuľové balíčky, ozdobíme omáčkou a servírujeme.