Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Jahňacina s cestovinami a omáčkou zo špargle

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

400 g medailónov z jahňacieho chrbta
soľ
mleté čierne korenie
2 PL olivového oleja
3 PL posekaných byliniek (estragón, petržlenová vňať)
1 PL múky na obaľovanie
1 vajce
1 ČL masla s morskou soľou
500 g tagliatelle s čili
1 balenie zaváranej špargle
100 ml smotany
60 g tvrdého kozieho syra
3-4 PL paradajkovo-rukolového pesta

Postup

    1

Rozmrazené mäso posypeme soľou, korením, krátko opečieme v panvici na rozpálenom olivovom oleji a preložíme do zapekacej formy. V nádobe zmiešame bylinky, oriešky, múku, vajce a jemné maslo s morskou soľou. Hotovou zmesou rovnomerne potrieme povrch mäsa. Vložíme do rúry a pri teplote 200 °C (plynová: stupeň 4, teplovzdušná: 180 °C) pečieme cca 15 až 20 minút.

    2

Cestoviny vložíme do hrnca so 4 litrami osolenej vody a za stáleho miešania varíme cca 7 až 9 minút. Následne ich scedíme s tým, že 50 ml vody si odložíme.

    3

Špargľu scedíme. 100 ml nálevu zmiešame so smotanou a trochu povaríme. Primiešame najemno nastrúhaný syr a počkáme, kým sa roztaví. Potom pridáme špargľu, premiešame, krátko zohrejeme, po odstavení dochutíme soľou i korením.

    4

Cestoviny zmiešame s 50 ml odloženej vody a pestom. Jahňacinu nakrájame na plátky, obložíme cestovinami, omáčkou a servírujeme.