Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Jahodová šarlota

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 1448/​346
    kcal / kJ
  • 44.3 g
    sacharidy
  • 10.5 g
    bielkoviny
  • 10.5 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    1448/346 kcal/kJ, 44.3 g sacharidy, 10.5 g bielkoviny, 10.5 g tuky

Ingrediencie (12 porcií)

Na cesto:

5 bielkov
5 žĺtkov
100 g kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
štipku soli
90 g hladkej múky
40 g škrobovej múčky
2 PL cukru na posypanie
300 g K-Classic jahodového lekváru

Na plnku:

400 g smotany na šľahanie
500 g nízkotučného tvarohu
70 g práškového cukru
kôru z bio citróna
4 balíčky stužovač šľahačky
400 g jahôd

Postup

    1

Rúru prehrejeme na 190 °C, spodný a vrchný ohrev.

    2

Do bielkov pridáme štipku soli a pomocou mixéra vymiešame tuhý sneh. Pridáme 50 g cukru a vymiešame do tuhej cukrovej hmoty. V druhej miske vymiešame žĺtka s 50 g cukru na jemnú hmotu. Tuhú cukrovú hmotu postupne asi na trikrát primiešame do žĺtkovej zmesi. Múku a škrobovú múčku preosejeme a rovnako primiešame do žĺtkovo-cukrovej zmesi.

    3

Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 12 až 14 minút do zlatohneda.

    4

Po upečení ešte teplé cesto položíme na kuchynskú utierku, na ktorej sme rozsypali 2 PL cukru. Povrch upečeného cesta potrieme lekvárom a pomocou kuchynskej utierky zrolujeme do rolky. Zabalené cesto v utierke dáme vychladnúť a následne nakrájame na 1 až 1,5 cm hrubé kolieska.

    5

Na šľahačkovo-tvarohovú plnku si vymiešame v kuchynskom mixéri alebo pomocou ručného mixéra studenú smotanu s tvarohom, práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Najprv miešame pomaly, následne pridáme stužovač, zvýšime rýchlosť miešania. Miešame, až kým nevznikne tuhá hmota.

    6

Misu s okrúhlym dnom vystelieme kuchynskou fóliou a na spodok a po obvode poukladáme na kolieska nakrájané cesto. Časť si necháme aj na ukončenie.

    7

Do stredu dáme smotanovo-tvarohový krém, pričom si asi 1 PL lyžicu krému odložíme bokom. Stopku z jahôd odkrojíme, jahody umyjeme osušíme a poukladáme do krému. Povrch jahôd zahladíme zvyšným krémom a poukladáme aj zvyšné kolieska.

    8

Prikryjeme kuchynskou fóliou a na 4 hodiny dáme do chladničky. Nakoniec preklopíme na tortový podnos, nakrájame a podávame.