Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kávové rezy

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na korpus:

3 vajcia (veľkosť M)
100 g práškového cukru
100 g polohrubej múky
80 g lieskových orechov
5 PL silnej čiernej kávy
1 ČL sódy

Na polevu:

100 g K-Classic čokolády na varenie (obsah kakaa 52 %)
100 g krupicového cukru
60 ml vody
ríbezľový džem

Postup

    1

Lieskové oriešky nasucho opražíme na panvici, a následne ich zabalíme do látkovej utierky a rukami premiešame a zbavíme šupky. Takto zbavené šupky ich pomelieme v kuchynskom robote.

    2

V miske vymiešame celé vajíčka a cukor do peny, pridáme vychladnutú čiernu kávu a suché ingrediencie - múku a približne 50 gramov orieškov (zvyšok si necháme na posypanie).Všetko premiešame a vylejeme na papierom vystlaný plech na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 25 minút. Pred vytiahnutím z rúry vyskúšame špáradlom, či je cesto upečené. Necháme vychladnúť a po vychladnutí opatrne prerežeme na polovicu.

    3

Prerezaný korpus pokvapkáme kávou a potrieme ríbezľovým džemom. Prikryjeme vrchnou časťou a zaťažíme na čas, kým si pripravíme čokoládovú polevu.

    4

Čokoládu nahrubo nasekáme. Do hrnca dáme krupicový cukor a zalejeme ho vodou, bez miešania na strednej teplote povaríme, kým nezačne zmes bublať a nevznikne nám sladký sirup. Sirupom zalejeme nasekanú čokoládu a premiešame. Nepoužijeme všetok sirup, pridávame ho postupne, kým nemá poleva hladkú polotekutú konzistenciu. Polevou potrieme vrch rezov, posypeme zvyšnými orieškami a dáme zachladiť. Nakoniec nakrájame na úhľadné rezy.