Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Králik na horčici s pečenými zemiakmi (podľa Pána Tymiana)

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (6 porcií)

Potrebujeme:

1 králik cca 1,5 kg (rozporciovaný)
2 PL dijonskej horčice
2 strúčiky cesnaku
4 PL suchého bieleho vína
60 ml smotany na varenie (33 %)
120 ml vody
soľ
mleté čierne korenie
menšie zemiaky
olivový olej

Tip

  • Najlepšie je nechať králika v marináde cez noc. Mäso natiahne z marinády viac chute a bude jemnejšie a chutnejšie.


Postup

    1

V miske zmiešame 2 PL olivového oleja, dva najemno nakrájané strúčiky cesnaku, horčicu, štipku soli a čierneho mletého korenia. Do tejto marinády dáme kúsky králika, ktoré v marináde poriadne obalíme a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.

    2

Rúru predhrejeme na 220 °C. Do pekáča vložíme marinovaného králika a pečieme 7 minút. Potom pekáč vyberieme z rúry, pridáme 120 ml vody, zakryjeme ho alobalom a pečieme na 170 °C zhruba hodinu, kým nie je mäso mäkké.

    3

Zhruba po hodine vyberieme králika z pekáča a výpek prelejeme do malého hrnca. K výpeku pridáme víno a na silnom ohni spolu varíme 5 minút. Následne pridáme smotanu, oheň stiahneme na polovicu a varíme ešte 3 až 4 minúty. Na záver dochutíme soľou a korením.

    4

Podávame s pečenými zemiakmi v šupke. Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme na 160 až 170 °C asi 45 minút.