Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kuracie guľky s kôprovou omáčkou

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na guľôčky:

500 g kuracích pŕs
1 vajce
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 toastové chleby
1 PL múky
soľ
čierne korenie
mletú rascu
vetvičku rozmarínu
strúhanku/cornflakes na obalenie

Na zemiaky:

1 šalotku
2 PL masla
8 zemiakov
250 ml mlieka
soľ

Na omáčku:

700 ml mlieka
50 g masla
2 PL hladkej múky
1 sladkú smotanu
soľ
cukor
1 PL octu
kôpor

Postup

    1

Kuracie prsia nakrájame na kocky a pomelieme spolu s cibuľou, cesnakom a rozmarínom. Pridáme vajce a dochutíme soľou, korením a rascou. Toastové chleby namočíme a vyžmýkame. Pridáme k mäsu. Všetko premiešame a ak je potrebné, pridáme lyžicu múky. Vytvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v strúhanke alebo cornflakes a dáme na plech. Pečieme približne 30-40 minút pri 180 °C. Guľôčky môžeme aj osmažiť na panvici.

    2

Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Šalotku nakrájame najemno a opražíme na masle. K uvareným zemiakom pridáme maslo a mlieko. Popučíme pučidlom na zemiaky alebo tyčovým mixérom. Nakoniec primiešame opraženú šalotku.

    3

Na rozpálenom masle zapražíme múku. Potom postupne prilejeme mlieko, za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme aj smotanu. Ak by v omáčke boli hrudky, môžeme ju prepasírovať cez sitko. Omáčku dochutíme nasekaným čerstvým kôprom, soľou, cukrom a octom.