Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kuracie prsia s brusnicovou omáčkou

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

2 kusy kuracích pŕs
1 PL masla
1 PL oleja
2 strúčiky cesnaku
1 rozmarín
soľ
korenie

Na omáčku:

1 K-Classic brusnicový kompót
hrsť čerstvých brusníc
1 PL balzamika
1 celú škoricu
soľ
cukor

Na zemiaky:

6 stredne veľkých zemiakov
čierne korenie
1 ČL sladkej papriky
1 ČL sušenej cibule
2 vetvičky rozmarínu
2 vetvičky tymianu
2 PL olivového oleja

Postup

    1

Zemiaky umyjeme a nakrájame na malé kocky. Dáme ich do misky, polejeme olivovým olejom, dochutíme soľou, korením, sladkou paprikou a sušenou cibuľou. Dáme na plech a pridáme aj vetvičky rozmarínu a tymianu. Pečieme pri 180 °C asi 20 až 30 minút.

    2

Na panvici roztopíme maslo s olivovým olejom. Pridáme pomocou hrany noža roztlačený cesnak a vetvičku rozmarínu. Jemne ich osmažíme, aby sme ochutili olej s maslom. Prsia umyjeme, osušíme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Prudko ich opečieme na ochutenom masle, z oboch strán približne 4 minúty. Preložíme z panvice do menšej zapekacej misky aj so šťavou a dáme k zemiakom do rúry.

    3

Do panvice, v ktorej sme pripravovali prsia, dáme 1 brusnicový kompót, hrsť čerstvých brusníc, celú škoricu a dochutíme balzamikom a soľou. Povaríme približne 10 minút, kým čerstvé brusnice nepopukajú. V prípade potreby dochutíme trochou cukru. Brusnicovú omáčku podávame s lístkami z čerstvej bazalky.