Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kuracie stehná s cesnakovou omáčkou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

300 ml smotany na varenie K-Classic
250 ml mlieka
1 väčšiu hlávku cesnaku
1 bobkový list
5 guľôčok nového korenia
soľ
čierne korenie
2 PL masla
1 kopcovitú PL hladkej múky

Na stehná:

2 kuracie stehná alebo prsia s kožou
maslo
soľ
korenie

Postup

    1

Stehná na spodnej strane narežeme okolo kosti, aby sa lepšie prepiekli. Potom ich osolíme a okoreníme z oboch strán. Vo väčšej panvici rozpálime maslo, pridáme doň vetvičku rozmarínu a stehná prudko opečieme najskôr zo strany na ktorej je koža. Keď je zlatohnedá, stehná otočíme a ešte opečieme aj zo spodnej strany. Stehná preložíme do zapekacej misky a dáme do predhriatej rúry na 180 °C. Tridsať minút pečieme pod alobalom, potom 20 minút dopečieme odokryté. Spolu so stehnami môžeme v rúre upiecť aj osolené na mesiačiky nakrájané zemiaky ako prílohu.

    2

Do menšieho hrnca dáme 250 ml mlieka a očistené, hranou noža roztlačené strúčiky cesnaku, bobkový list a nové korenie. Na miernej teplote povaríme 10 minút, dávame pozor, aby nám mlieko nevykypelo. Po 10 minútach odstavíme a necháme ešte 10 minút odstáť. Potom vyberieme bobkový list a nové korenie, cesnak necháme v mlieku.

    3

Na panvicu, kde sme opekali kuracie stehná, si dáme 2 PL masla a 1 PL múky. Múku orestujeme dozlatista, a keď začne spolu s maslom peniť, pridáme mlieko s cesnakom a smotanu na varenie. Premiešame, aby sme v omáčke nemali žiadne hrudky a dochutíme soľou a čiernym korením. Necháme prejsť varom a prelejeme do vyššej nádoby, kde omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Vrátime naspäť do hrnca alebo panvice a na najmenšej teplote varíme, kým nemáme upečené ku-racie stehná.