Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Limetkový cheesecake

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (8 porcií)

Na korpus:

250 g ovsených sušienok
70 g masla

Na plnku:

3 vajcia
1 krémový syr K-Classic
1 smotanu na šľahanie
140 g cukru
vanilku
2 limetky

Postup

    1

Ovsené sušienky pomelieme najemno a zmiešame ich s roztopeným maslom tak, aby nám vznikla konzistencia "mokrého piesku“. Dôležité je maslo pridávať postupne. Tortovú formu z vonkajších strán obalíme alobalom, aby sa do nej nedostala voda pri pečení. Pripravené sušienky natlačíme na spodok a okraje tortovej formy a dáme ju do chladničky.

    2

Kým sa korpus chladí, pripravíme plnku. Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkou, krémovým syrom a smotanou na šľahanie do hustej konzistencie. Pridáme kôru z dvoch limetiek a šťavu z jednej limetky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a ten opatrne po tretinách zapracujeme do smotanovej plnky. Nachystanú plnku vylejeme na vychladený korpus. Formu vložíme do plechu s vodou (voda vo výške asi 2 cm) a dáme piecť na približne 1 hodinu pri 150 °C. Cheesecake bude na povrchu zlatistý a po upečení je ešte trochu trasľavý. Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a následne dáme ešte na pár hodín (alebo na noc) do chladničky.