Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Limetkový pstruh so šalátom z uhoriek a wasabi

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 345/​1444
    kcal / kJ
  • 11 g
    sacharidy
  • 44 g
    bielkoviny
  • 13 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    345/1444 kcal/kJ, 11 g sacharidy, 44 g bielkoviny, 13 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

4 pstruhy
5 bio limetiek
4 strúčiky cesnaku
2 červené cibule
1 šalátovú uhorku
160 g mrazeného hrášku
2 ČL medu
2 PL sezamového oleja
1 PL wasabi pasty
0.5 zväzku petržlenu
0.5 zväzku koriandra
soľ

Tip

  • Pstruha pred grilovaním zľahka potrieme olivovým olejom.


Postup

    1

Rozohrejeme gril. Pstruhy umyjeme zvnútra aj zvonku v studenej vode a osušíme. Jednu limetku opláchneme v horúcej vode, nastrúhame z nej kôru a vytlačíme šťavu a nakrájame na kúsky. Ostatné limetky nakrájame na plátky, ktoré budeme dávať na pstruhy. Celkom potrebujeme 16 plátkov limetiek. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Strúčiky cesnaku rozpučíme, cibule prekrojíme na polku a nakrájame na jemné prúžky. Bylinky opláchneme a osušíme a odtrhneme lístky.

    2

Pstruhy naplníme kúskami limetky, strúčikmi cesnaku, polkou cibule a stonkami z byliniek. Na každého pstruha priviažeme niťou štyri plátky limetky. Používame niť vhodnú na varenie.

    3

Uhorku ošúpeme a nakrájame na jemné prúžky. Hrášok sparíme približne 2 minúty vo vriacej slanej vode, scedíme a schladíme studenou vodou. Listy byliniek nasekáme najemno a zmiešame so zvyšnou cibuľou, prúžkami uhoriek a hráškom. Naplneného pstruha osolíme a grilujeme z oboch strán približne 8 až 10 minút. Zmiešame limetkovú šťavu, nastrúhanú kôru, med, sezamový olej, wasabi, dôkladne zamiešame a prelejeme týmto dresingom šalát z uhoriek a hrášku.

    4

Z pstruhov odstránime priviazané plátky limetiek a servírujeme so šalátom.