Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke (podľa Lenivej kuchárky)

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na mäsové guľky:

250 g morčacích pŕs K-Purland
50 g cibule
15 g horčice
15 g parmezánu
15 g strúhanky
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
1 ČL provensálskeho korenia
soľ
čierne korenie

Na paradajková omáčku:

500 g cherry paradajok
500 g paradajkového pretlaku
1 červenú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
panenský olivový olej
provensálske korenie
soľ
čierne korenie
hrsť bazalky
pažítku

Príloha:

čerstvé pečivo

Postup

    1

Do misy dáme čerstvo zomleté morčacie prsia. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, horčicu, najemno nastrúhaný parmezán, strúhanku, vajce a prelisovaný cesnak. Ochutíme soľou, čiernym a provensalským korením. Zmes dôkladne premiešame. Rukami vytvarujeme malé guľky, ktoré poukladáme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme aspoň na hodinu do chladničky. Následne guľky orestujeme na panvici pokvapkanej olivovým olejom.

    2

Medzitým pripravíme omáčku. Na panvici s vyšším okrajom zohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a na malé kocky nakrájané paradajky. Chvíľku povaríme, zalejeme pretlakom a premiešame. Omáčku ochutíme soľou, čiernym a provensalským korením. Do omáčky opatrne vložíme orestované mäsové guľky. Prikryjeme a varíme na miernom plameni 20 až 25 minút. Nakoniec posypeme hrsťou bazalky a nasekanou pažítkou. Podávame s chrumkavým čerstvým chlebom.