Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Marinované mandarínky s badiánovou zmrzlinou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 551/​2303
    kcal / kJ
  • 77 g
    sacharidy
  • 7 g
    bielkoviny
  • 24 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    551/2303 kcal/kJ, 77 g sacharidy, 7 g bielkoviny, 24 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

2 vanilkové struky
150 g trstinového cukru
1 ČL mletého kardamómu
5 hviezdičiek badiánu
1 tyčinku škorice
100 ml medu
5 mandarínok
4 vaječné žĺtky
60 g kryštálového cukru
1 ČL mletého badiánu
200 ml smotany na šľahanie
100 ml mlieka

Postup

    1

Vanilkové struky po dĺžke prerežeme a vnútro vyškrabeme. Na prípravu marinády zmiešame 500 ml vody s hnedým cukrom, kardamónom, badiánom, tyčinkou škorice, medom a vnútrom z jedného vanilkového struku. Prevaríme a dáme na 30 minút vychladnúť.

    2

50 ml z tejto marinády si odoberieme zvlášť do inej nádoby a odložíme bokom. Medzitým si olúpeme mandarínky, rozdelíme ich na mesiačiky a odstránime šupku. Kúsky mandarínok dáme do marinády a odložíme na 8 hodín do chladničky.

    3

Na prípravu zmrzliny vymiešame ručným šľahačom žĺtka, cukor a mletý badián. Smotanu, mlieko, 50 ml mandarínkovej marinády a vnútro zo zvyšného vanilkového struku dáme do hrnca a necháme prevrieť.

    4

Smotanovú zmes prelejeme cez sito do zmesi z vaječných žĺtkov a celú túto masu šľaháme šľahačom v horúcom kúpeli 8-10 minút.

    5

Zmes naplníme do zmrzlinovača a necháme zamrznúť. Ak nemáme zmrzlinovač, môžeme dať zmes do kovovej misy a nechať 4-6 hodín v mrazničke. Príležitostne premiešame.

    6

S pomocou lyžice na zmrzlinu naberieme na tanier jeden kopček zmrzliny, k tomu pridáme marinované mesiačiky mandarínok a trochu samotnej marinády.