Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Medové rezy

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (18 porcií)

Na cesto:

500 g hladkej múky
2 vajcia
140 g práškového cukru
2 PL medu
60 g masla
0.5 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva

Na krém:

500 ml mlieka
5 PL hladkej múky
7 PL krupicového cukru
250 g masla
vanilku
rum
ríbezľový džem
čokoládu na poliatie

Postup

    1

V hrnci zohrejeme med, cukor a maslo tak, aby sa všetko roztopilo a spojilo. Zmes nevaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do misky si dáme múku, prášok do pečiva a vajíčka. Pomaly prilejeme roztopenú zmes a vypracujeme cesto. Ak by bolo cesto príliš suché, môžeme pridať trošku horúceho mlieka.

    2

Cesto rozdelíme na polovicu a obe časti vyvaľkáme na obdĺžnik. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme pri 170 °C 9 až 10 minút. Po upečení vyberieme a ešte teplé pláty prekrojíme na polovicu. Získame tak 4 rovnaké pláty.

    3

Pripravíme si krém. Do hrnca dáme mlieko, hladkú múku, vanilku a cukor. Za stáleho miešania uvaríme puding. Keď je puding hustý, odstavíme ho a povrch prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa na ňom pri chladnutí nevytvorila kožka. Puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Kým puding chladne, z chladničky vyberieme maslo a taktiež ho necháme zohriať na izbovú teplotu.

    4

Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a po tretinách ho zamixujeme do pudingu, až kým nám nevznikne hladký krém. Krém dochutíme rumom.

    5

Spodný plát potrieme rumom a vrstvou krému. Položíme naň druhý plát, ktorý potrieme pomerne veľkou vrstvou džemu. Na džem uložíme tretí plát, ktorý opäť potrieme rumom a krémom. Na záver dáme posledný plát. Rezy dáme na hodinu do chladničky.

    6

Po hodine, keď krém zatuhne, pláty zaťažíme a necháme cez noc v chladničke, aby sa chute spojili a pláty zmäkli. Na druhý deň vytŕčajúce pláty na okrajoch orežeme a zarovnáme.

    7

Tmavú čokoládu roztopíme s lyžicou oleja nad vodným kúpeľom. Vychladené rezy polejeme roztopenou čokoládou a necháme zatuhnúť. Následne pomocou teplého nožíka nakrájame na úhľadné kusy. Dozdobíme čokoládou alebo jedlými konfetami.


Video k receptu