Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Mini quiche

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (48 kusov)

Slaninové:

1 lístkové cesto K-Classic
200 g slaniny
1 cibuľu
1 vajce
200 ml smotany na varenie K-Classic
100 ml mlieka K-Classic
50 g strúhanej mozzarelly K-Classic
soľ
čierne korenie

Špenátové:

300 g mrazeného listového špenátu K-Bio alebo K-Classic
1 cibuľu
1 PL olivového oleja
150 g balkánskeho syra K-Classic
1 vajce
200 ml smotanu na varenie K-Classic
100 ml mlieka K-Classic
soľ
čierne korenie

Postup

    1

Slaninu nakrájame na malé kocky. Spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opečieme. Vajce zmiešame so smotanou, mliekom, dochutíme soľou a korením. Formu na mafiny (12 veľkých/24 malých) vymastíme olejom. Z cesta povykrajujeme kruhy tak, aby pasovali do pripravenej formy. Vložíme do každej jamky na mafiny, pridáme slaninovú plnku a zalejeme smotanou. Vrch posypeme strúhaným syrom a pečieme pri 175 °C približne 25 minút.

    2

Špenát rozmrazíme. Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme ju s balkánskym syrom k špenátu. Vajce zmiešame so smotanou, mliekom, dochutíme soľou a korením. Formu na mafiny (12 veľkých/24 malých) vymastíme olejom. Z cesta povykrajujeme kruhy tak, aby pasovali do pripravenej formy. Vložíme do každej jamky na mafiny, pridáme špenátovú plnku a zalejeme pripravenou smotanou. Pečieme pri 175 °C približne 25 minút.