Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Morčacie prsia zapečené pod zemiakovou krustou

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Mäso:

600 g morčacích pŕs
2-3 zemiaky
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
2 vetvičky rozmarínu
1-2 PL múky
soľ
čierne korenie
muškátový oriešok
20 ml olivového oleja
5 PL strúhaného parmezánu

Šalát:

ľadový šalát
čakanku
uvarenú cviklu
2 PL balzamikového octu K-Klassic
2 PL extra panenského olivového oleja
biely jogurt K-Classic
limetku

Postup

    1

Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno, osolíme a necháme pár minút odstáť. Vodu, ktorú pustia, zlejeme. Pridáme dva nastrúhané strúčiky cesnaku, nasekaný rozmarín, vajce a v prípade potreby zahustíme trochou múky. Dochutíme čiernym korením.

    2

Morčacie prsia nakrájame a naklepeme. Z oboch strán osolíme, okoreníme a dochutíme aj muškátovým orieškom. Na rozpálenom oleji ho z oboch strán sprudka opečieme - aby sa zatiahlo, ale neprepieklo.

    3

Opečené prsia dáme na plech a na vrch navrstvíme zemiakovú zmes. Posypeme hrubšou vrstvou parmezánu a dáme piecť približne na 30 minút - kým zemiaky s parmezánom nevytvoria chrumkavú kôrku.

    4

Ľadový šalát, čakanku a uvarenú cviklu nakrájame. V menšej miske zmiešame extra panenský olivový olej, balzamikový ocot, soľ a čerstvo namleté čierne korenie. Šalát premiešame s dresingom a dáme do chladničky, kým sa mäso upečie. Servírujeme pokvapkané limetkou a bielym jogurtom.