Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Paradajkový džem

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (3 poháre)

Potrebujeme:

1 kg K-Bio cherry paradajok
100 g červenej cibule
2 strúčiky cesnaku
1 jalapeňo papričku
20 g lístkov bazalky
40 g trstinového cukru
2 PL K-Bio panenského olivového oleja
1 PL červeného vínneho octu
soľ
čierne korenie
plátok masla

Tip

  • Neuveriteľne chutná kombinácia paradajok a bazalky s mnohostranným využitím. Nielen ako netradičný džem na chlebíku, ale tiež napríklad ako omáčka na cestoviny, po ktorej môžete siahnuť pri príprave rýchleho obeda.


Postup

    1

V hrnci s hrubým dnom opražíme na olivovom oleji a plátku masla nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a jalapeňo papričku (na jemne pálivú chuť môžeme pridať aj trochu semienok) a chvíľku opekáme. Následne pridáme na menšie kúsky nakrájané paradajky, posypeme cukrom a dobre premiešame. Na strednom plameni privedieme do varu, následne znížime teplotu a za pravidelného miešania varíme v odokrytom hrnci 60 minút.

    2

Po hodinke pridáme do džemu nadrobno nakrájané lístky bazalky, premiešame, ochutíme soľou a čiernym korením. Varíme za pravidelného premiešavania ďalších 15 až 30 minút. Džem sa zredukuje, zhustne a krásne prevonia bazalkou.

    3

Hotový džem naplníme ešte horúci do vysterilizovaných zaváraninových pohárikov a uzatvoríme kovovými viečkami. Poháriky obrátime, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Po otvorení skladujeme džem v chladničke a spotrebujeme do pár dní.