Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pečená bravčová krkovička na cibuľke a bielom víne

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme

500 g K-Purland bravčovej krkovičky
6 cibúľ
1 dl bieleho vína
500 ml K-Bio zeleninového vývaru
2 PL dijonskej horčice
vetvičku rozmarínu
soľ
čierne korenie
pár plátkov K-Classic brie syra
500 g zemiakov
2 PL masla
2 dl K-Classic mlieka
muškátový oriešok

Postup

    1

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké pásiky. Plátky krkovičky umyjeme, osolíme a okoreníme. Z oboch strán potrieme horčicou.

    2

Na panvici vhodnej aj do rúry rozohrejeme olivový olej. Plátky sprudka opečieme z oboch strán a preložíme na tanier. Na panvicu dáme cibuľu a ak je to potrebné, ešte trošku oleja. Cibuľu opečieme do mäkka a ochutíme soľou, korením a trochou trstinového cukru. Prilejeme víno a za stáleho miešania necháme prevrieť. Potom pridáme vývar a na miernej teplote varíme približne 20 minút.

    3

Do panvice vrátime mäso a dáme piecť do rúry približne na hodinu a pol. Počas pečenia párkrát polejeme šťavou. Pokiaľ máme krkovičky viac a nezmestí sa do panvice, cibuľu preložíme aj s krkovičkou do pekáča a pečieme v pekáči. Približne 10 minút pred dopečením na mäso poukladáme pár plátkov brie syra a dopečieme.

    4

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vodu scedíme a pridáme maslo. Prikryjeme pokrievkou a necháme pár minút postáť. Potom popučíme pučidlom na zemiaky alebo vidličkou, prilejeme mlieko a dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podávame s pečenou krkovičkou a cibuľkou.