Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pečené husacie prsia s tekvicovým pyré

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 1225/​5121
    kcal / kJ
  • 39 g
    sacharidy
  • 42 g
    bielkoviny
  • 97 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    1225/5121 kcal/kJ, 39 g sacharidy, 42 g bielkoviny, 97 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

4 husacie prsia
soľ
mleté čierne korenie
40 g mrkvy
40 g petržlenu
2 malé cibule
250 ml husacieho vývaru
500 g hokkaido tekvice
200 ml smotany na varenie
50 g masla
1 ČL mletej škorice
400 g hlávkového kelu
100 g kryštálového cukru
100 ml bieleho vína
80 g mandľových lupienkov

Postup

    1

Rúru na pečenie si predhrejeme na 200 °C. Husacie prsia umyjeme, osušíme a z obidvoch strán osolíme a okoreníme. Kožou dolu vložíme do pekáča a pri nižšej teplote necháme približne 15 minút rozpustiť tuk.

    2

Medzitým očistíme a umyjeme mrkvu, petržlen, cibuľu a zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Husacie prsia vyberieme z pekáča a pripravenú zeleninu opražíme vo výpeku. Podlejeme husacím vývarom a husacie prsia vložíme do pekáča na zeleninu tak, aby koža zostala navrchu.

    3

Pekáč vložíme do rúry na najspodnejšiu mriežku a dusíme približne 40 minút. 100 ml vody zmiešame s 50 g soli a posledných 10 minút ňou potierame kožu husacích pŕs.

    4

Na prípravu tekvicového pyré umyjeme tekvicu, s lyžicou odstránime jadierka a nakrájame na kusy. V mierne osolenej vode varíme približne 20 minút domäkka, potom vodu zlejeme. Pridáme polovicu smotany, maslo a škoricu a tyčovým mixérom najemno rozmixujeme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

    5

Hlávkový kel umyjeme, necháme odkvapkať, očistíme a nakrájame centimetrové pásiky. Cukor necháme v plytkom hrnci skaramelizovať, pridáme hlávkový kel a premiešame. Podlejeme bielym vínom a dusíme približne 10 minút. Pridáme zvyšnú smotanu a mandle, ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

    6

Husacie prsia podávame s karamelizovaným hlávkovým kelom a tekvicovým pyré.


Video k receptu