Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pečené kuracie stehná na rozmaríne

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (3 porcie)

6 spodných kuracích stehien
4 strúčiky cesnaku
vetvičky rozmarínu
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 balenie K-Classic schwarzwaldskej šunky
6 zemiakov
300 ml K-Classic smotany na varenie
2 PL masla
muškátový oriešok

Postup

    1

Kuracie stehná umyjeme a osušíme.Vrchný koniec kosti odsekneme, kožu trochu stiahneme a kosť vytiahneme smerom nahor. Stehná osolíme a okoreníme.

    2

Na väčšiu panvicu (ktorá sa dá vložiť do rúry) dáme olivový olej. Stehná prudko opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a dáme na tanier. Obalíme plátkami schwatzwaldskej šunky a postavíme naspať do panvice. Pridáme 50 ml vody, posypeme čerstvým rozmarínom a pridáme pár strúčikov celého cesnaku. Pečieme pri 180 °C približne 40-50 minút. Občas prelejeme výpekom.

    3

Za ten čas uvaríme nakrájané zemiaky. Scedíme a prilejeme polovicu smotany na varenie. Zemiaky popučíme, pridáme maslo a dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

    4

Upečené stehná vyberieme z panvice. Cesnak vyberieme zo šupky a v panvici rozpučíme vidličkou. Prilejeme smotanu, premiešame a prevaríme. V prípade potreby dochutíme soľou a čiernym korením. Stehná podávame so zemiakmi, preliate smotanovou omáčkou.