Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty
Vegánske

Pečený baklažán s kuskusom

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 770/​3218
    kcal / kJ
  • 69 g
    sacharidy
  • 25 g
    bielkoviny
  • 41 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    770/3218 kcal/kJ, 69 g sacharidy, 25 g bielkoviny, 41 g tuky

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

2 baklažány
soľ
1 červenú cibuľu
1 strúčik cesnaku
80 g syra feta
pár zväzkov čerstvej mäty
1 bio citrón
1 granátové jablko
120 ml zeleninového vývaru
1 PL Ras el Hanout, prípadne štipku škorice
0.5 ČL čili
100 g kuskusu
4 PL olivového oleja
20 g mandlí (triesky)
200 g jogurtu (3,5 % tuku)

Tip

  • Baklažán chutí výborne aj s varenou ryžou Basmati so šafranom.


Postup

    1

Baklažány umyjeme a prepolíme. Lyžicou vydlabeme dutinu, necháme 1 cm okraj a osolíme. Vydlabané vnútro nakrájame na 0,5 cm veľké kocky, osolíme a dáme stranou. Rúru predhrejeme na 200 °C teplovzdušný ohrev (220 °C horný/dolný ohrev). Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemné kocky. Syr feta necháme odkvapkať a rozmrvíme. Mätu opláchneme, oberieme listy a nakrájame ich na jemné pásiky. Citrón umyjeme v teplej vode, osušíme a nastrúhame kôru, vytlačíme šťavu. Jadierka granátového jablka uvoľníme.

    2

Zeleninový vývar privedieme do varu a ochutíme pomocou Ras el-Hanout, 1 PL citrónovej šťavy, soľou a čili. Kuskus zalejeme ochuteným vývarom, zakryjeme a necháme 5 minúť napučať, občas prehrabeme vidličkou. Baklažánové kocky osušíme a približne 2-3 minúty opražíme na 2 PL olivového oleja. Pridáme cibuľu, cesnak a mandle a na miernom ohni dusíme približne ďalšiu minútu. Takto vytvorenú baklažánovú masu jemne premiešame s mätou, 1 ČL citrónovej kôry, fetou a kuskusom. Polovice baklažánov osušíme, z vonkajšej strany viackrát prepichneme špáradlom a potrieme zvyškom olivového oleja. Naplníme zmesou kuskusu a pečieme v rúre 25 až 30 minút.

    3

Jogurt dohladka vymiešame so soľou, zvyškom citrónovej šťavy a kôry. Baklažány vyberieme z rúry, prelejeme jogurtom a servírujeme posypané jadierkami z granátového jablka.