Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pečený bôčik s chrumkavou kožou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (6 porcií)

Ingrediencie na pečený bôčik:

1 kg bravčového bôčika
3 strúčiky cesnaku
750 g zemiakov
3 cibule
2 ČL soli
korenie, rascu

Postup

    1

Rúru si predhrejeme na 200 °C. Bôčik umyjeme a osušíme. Nožom potom v koži urobíme pozdĺžne zárezy, ktoré sa snažíme urobiť čo najtesnejšie pri sebe a do hĺbky asi 1 cm. Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na štvrtinky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a rozotrieme s lyžicou soli. Cesnak rozotretý so soľou, trochou korenia a rascou votrieme do mäsa. Vynecháme len stranu s kožou.

    2

Do pekáčika dáme na striedačku cibuľu a zemiaky po celej ploche. Potom pridáme bôčik s kožou nahor, podlejeme trochou vody a vložíme do rúry. Pečieme 45 minút za občasného potierania bôčika výpekom.

    3

Po uplynutí 45 minút pekáč vytiahneme a stranu s kožou silno osolíme. Mäso vrátime do rúry, kde zvýšime teplotu na 230 °C a pečieme ďalších 30 minút. V tejto fáze už mäso nepotierame, aby sa nám vypiekla chrumkavá koža. Na konci mäso vytiahneme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme odležať aspoň 15 minút.