Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty
Vegetariánske

Plnené kapustné listy s horčicovo-zemiakovým pyré

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 741/​3097
    kcal / kJ
  • 52 g
    sacharidy
  • 19 g
    bielkoviny
  • 44 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    741/3097 kcal/kJ, 52 g sacharidy, 19 g bielkoviny, 44 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

8 listov bielej kapusty
soľ
500 g šampiňónov
30 g mrkvy
100 g zeleru
6 vetvičiek tymianu
2 strúčiky cesnaku
2 šalotky
8 PL slnečnicového oleja
150 ml vína Madeira
6 PL ovsených vločiek
3 PL múky na obaľovanie
čerstvo pomleté čierne korenie
1 vajce
300 ml vývaru
800 g zemiakov
150 ml mlieka (3,5 % tuku)
mletý muškátový oriešok
3 PL masla
2 PL zrnitej horčice
300 g ružičkového kelu

Tip

  • Čerstvý ružičkový kel sa dá kúpiť v jesenných a zimných mesiacoch v supermarkete. Siahnite prevažne po malých a uzavretých hlavičkách, ktoré sú aromatické a najdlhšie pevné.


Postup

    1

Kapustné listy umyjeme. Do hrnca dáme dostatok vody, privedieme do varu a listy v nej približne 30 sekúnd blanšírujeme, následne ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať.

    2

Na plnku očistíme šampiňóny, mrkvu, zeler a tymian umyjeme a osušíme. Cesnak ošúpeme a spolu so šampiňónmi ho mixérom nahrubo pomixujeme. Mrkvu, zeler a šalotku očistíme a nakrájame na drobné kocky. Vetvičky tymianu natrháme.

    3

Päť lyžíc oleja rozhorúčime na panvici, opečieme v ňom šampiňónovú masu spolu s pripravenou zeleninou. Podlejeme Madeirou, pridáme ovsené vločky a múku na obaľovanie a necháme napučať. Ochutíme soľou a čiernym korením a necháme vychladnúť. Do zmesi primiešame jedno vajíčko.

    4

Zmes rozdelíme na kapustné listy, zavinieme, pevne zrolujeme a zviažeme niťou. V širokom hrnci rozhorúčime 3 lyžice oleja a rolády z každej strany opečieme približne 2 minúty. Prilejeme vývar a prikryté dusíme približne 20 minút. Medzitým rolády raz otočíme.

    5

Na pyré očistíme a umyjeme zemiaky. V mierne osolenej vode ich varíme približne 15 minút. Mlieko prevaríme s troškou mletého muškátového oriešku. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu a popučíme ich. Pridáme prevarené mlieko, 2 lyžice masla, horčicu a dochutíme soľou.

    6

Ružičkový kel umyjeme, odstránime hlúb, listy natrháme a na lyžici masla opečieme na panvici. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Rolády prerežeme napoly a podávame s ružičkovým kelom a zemiakovým pyré.


Video k receptu