Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Plnené morčacie prsia so syrom s modrou plesňou a brusnicami

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (5 porcií)

Potrebujeme:

500 g morčacích pŕs
1 balenie syra s modrou plesňou (napr. Niva)
3 PL zaváraných brusníc
200 g cornflakesov
múku, mlieko a vajíčko na trojobal

Príloha:

3 ks sladkých zemiakov
olivový olej
0.5 ČL sušeného cesnaku
soľ
čierne korenie

Postup

    1

Morčacie prsia narežeme na pláty a mierne naklepeme. Z oboch strán osolíme a okoreníme. Do stredu dáme plátok syra s modrou plesňou a lyžicu zaváraných brusníc. Zatočíme a poprepichujeme špáradlami. Do jednej misky si nachystáme múku, do druhej vajíčko s trochou mlieka a do tretej rozdrvené kukuričné lupienky. Kukuričné lupienky osolíme. Závitky obalíme v múke, vajíčku a v lupienkoch.

    2

Takto pripravené závitky dáme na plech a pečieme pri 180°C približne 1 hodinu. Keď dáme závitky piecť, ošúpeme si zemiaky a nakrájame ich na malé kocky. Dáme do misky, pridáme pár kvapiek olivového oleja, soľ, čierne korenie a sušený cesnak. Premiešame a pridáme k závitkom. Keď sú mäso aj zemiaky upečené, pripravíme ešte hrášok na masle. Do hrnca dáme lyžicu masla, počkáme kým sa roztopí, pridáme hrášok a za občasného miešania dusíme približne 5-10 minút tak, aby sa hrášok rozmrazil a mierne podusil, no stále si zachoval chrumkavosť a krásnu zelenú farbu. Dochutíme čerstvo pomletým čiernym korením a soľou.