Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Quiche so slaninkou a špenátom

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 kusov)

Na korpus:

180 g hladkej múky K-Classic
štipku soli
90 g masla
3 PL vody alebo mlieka
1 vajce

Na plnku:

80 g slaniny (napríklad kráľovský bok)
1 menšiu cukinu
80 g listového špenátu
200 g smotany na varenie K-Classic
200 g kyslej smotany K-Classic
2 vajcia
0.5 ČL soli
štipku čierneho korenia
muškátový oriešok
150 g strúhanej mozzarelly K-Classic

Postup

    1

Z hladkej múky, vajíčka, studeného masla a vody vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odležať na pol hodiny do chladničky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, najlepšie medzi dvoma papiermi na pečenie. Cesto dáme do formy na tart a spodok popicháme vidličkou. Prikryjeme alobalom a zasypeme keramickými kamienkami alebo fazuľou. Dáme piecť na 175 °C približne 15 až 20 minút.

    2

Na panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninku a cuketu. Keď je slaninka aj cuketa opečená, odstavíme ich a pridáme listový špenát a prikryjeme pokrievkou. Špenát sa za minútku udusí. V miske zmiešame smotanu na varenie, kyslú smotanu a vajíčka. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

    3

Na spodok predpečeného korpusu dáme pripravenú slaninku, cuketu a špenát. Pridáme aj za hrsť strúhanej mozzarelly. Zalejeme pripravenou smotanovou plnkou a vrch posypeme mozzarellou. Pečieme pri 175 °C asi 30 minút dozlatista.