Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Sviečková na smotane

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (3 porcie)

500 g hovädzieho stehna K-Purland
2 mrkvy
1 petržlen
3 stonky zeleru
1 l hovädzieho vývaru
50 ml oleja
100 g slaniny
250 ml smotany na varenie K-Classic
1 vetvičku tymianu
1 vetvičku rozmarínu
3 bobkové listy
6 zrniek nového korenia
2 PL sušených brusníc
knedľu
brusnicový džem
kyslú smotanu

Postup

    1

Mäso umyjeme, odblaníme a zo všetkých strán osolíme. Slaninu nakrájame na dlhé pásiky a dáme na pár minút do mrazničky. Mäso prešpikujeme slaninou a rozmarínom.

    2

V liatinovom hrnci zohrejeme olej. Mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Vyberieme ho a dáme bokom. V hrnci následne opečieme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme brusnice, vetvičku tymianu, bobkový list a nové korenie.

    3

Mäso vrátime naspäť a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dáme na 80 minút do rúry pri teplote 180°C. Občas polejeme vývarom. Po 80 minútach mäso vyberieme a dáme na tanier. Prikryme alobalom.

    4

Z hrnca vyberieme tymian, bobkové listy a korenie. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu na varenie a v prípade potreby dochutíme soľou a korením. Pár minút povaríme na miernej teplote.

    5

Knedľu nakrájame a zohrejeme nad parou. Mäso nakrájame na tenké plátky. Podávame s omáčkou, kopčekom kyslej smotany a brusnicového džemu.