Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Tart s karamelizovanou cibuľkou, ricottou a figami

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (6 porcií)

Cesto:

90 g masla
180 g hladkej špaldovej múky
50-70 ml K-Classic mlieka
1 PL nasekaných byliniek

Plnka:

250 g ricotty
2 vajcia
150 ml K-Classic mlieka
2 červené cibule
K-Classic schwarzwaldskú šunku
120 g K-Classic brie syra
3 figy
20 ml olivového oleja
čerstvý tymian
soľ
mleté čierne korenie
2-3 PL trstinového cukru

Postup

    1

Zo studeného masla, múky, mlieka a najemno nasekaných byliniek vypracujeme elastické cesto. Dáme ho na 30 minút do chladničky.

    2

Cibuľu nakrájame na pásiky. V hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a necháme zmäknúť. Dochutíme soľou, čiernym korením, tymianom a trstinovým cukrom. Podlejeme troškou vody a necháme skaramelizovať, približne 5-10 minút na miernej teplote za občasného miešania.

    3

Vychladnuté cesto rozvaľkáme a dáme do obdĺžnikovej formy na tart. Popicháme, prikryjeme alobalom a zaťažíme keramickými kamienakmi alebo strukovinou. Predpekáme pri 180 °C približne 15 minút.

    4

Za ten čas zmiešame ricottu s vajíčkami a mliekom. Ochutíme soľou a korením. Brie syr nakrájame na väčšie nepravidelné kúsky.

    5

Na spodok predpečeného korpusu dáme karamelizovanú cibuľku, pridáme striedavo kusy syra s kúskami natrhanej šunky. Zalejeme ricottovou plnkou a na vrch ešte poukladáme na mesiačiky nakrájané figy.

    6

Pečieme pri 175 °C približne 30 minút dozlatista. Podávame teplé alebo studené.