Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Tikka masala (podľa Lenivej kuchárky)

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

500 g morčacích pŕs K-Purland
150 g hustého bieleho jogurtu
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 limetku
400 ml drvených paradajok
250 ml kokosového mlieka
3 ČL korenia Garam Masala
1.5 ČL mletého zázvoru
1 ČL kurkumy
1 ČL mletej červenej papriky
1 ČL mletého cesnaku
soľ
čierne korenie
panenský olivový olej
plátok masla
petržlenovú vňať
plátky uhorky
ryžu basmati

Postup

    1

Morčacie prsia očistíme, nakrájame na približne rovnaké kocky a dáme do misky. Pridáme 2 PL olivového oleja a koreniny - 2 ČL Garam masaly, 1 ČL zázvoru, 1 ČL mletého cesnaku, ½ ČL kurkumy, ½ ČL červenej papriky, soľ a čierne korenie a lyžicou dobre premiešame. Pridáme jogurt, premiešame, prikryjeme a vložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny.

    2

Následne mäso sprudka opečieme na panvici s vyšším okrajom. Mäso preložíme na tanier. Do panvice pridáme trochu olivového oleja a masla a opečieme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita.

    3

Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a koreniny - 1 ČL Garam masaly, ½ ČL kurkumy, ½ ČL zázvoru a ½ ČL papriky. Vareškou dôkladne premiešame a pol minúty restujeme. Do zmesi vlejeme drvené paradajky, pridáme opečené mäso, premiešame a prikryté varíme 15 minút.

    4

Na záver vlejeme do omáčky kokosové mlieko a chvíľku povaríme. Podľa potreby ochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z limetky. Omáčku podávame s uvarenou ryžou basmati (ryžu varíme v pomere 1 diel ryže na 1,5 dielu vody), nasekanou petržlenovou vňaťou, štvrtinou limetky a s čerstvými plátkami uhorky. Ak chcete jedlu dodať ešte väčšiu autenticitu, pridajte k omáčke aj indický chlieb naan.