Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Vegánska fazuľová polievka nakyslo s bylinkovými krutónmi

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

2 PL repkového oleja
2 petržleny
0.25 zeleru
4 stredne veľké zemiaky
600 ml vody alebo zeleninového vývaru
150 g fazule
hrsť kešu orieškov
soľ
sójovú smotanu K-take it veggie
3 bobkové listy
jablčný ocot a kôpor na dochutenie

Postup

    1

Najskôr si do malého hrnca dáme variť zemiaky nakrájané na kocky. Petržlen a zeler si nakrájame na drobno a hodíme do hrnca na rozpálený olej. Osolíme a pražíme pár minúť, až kým nebude zelenina opražená dozlatista. Potom zalejeme vodou alebo vývarom.

    2

Pridáme kešu, bobkový list a varíme, až kým nebude zelenina úplne mäkká, skoro až rozvarená. Celý obsah hrnca s uvarenou zeleninou, kešu a vývarom dáme do mixéra a rozmixujeme na hladký biely krém. Pred mixovaním vyberieme bobkový list, a pokojne ho môžeme dať k uvareným zemiakom, ktoré sme si scedili.

    3

Rozmixovaným zeleninovým krémom zalejeme už uvarené zemiaky, pridáme sójovú smotanu, uvarenú fazuľu a dochutíme soľou, jablčným octom a kôprom.

    4

K polievke sa výborne hodia krutóny, ma ktoré využijeme starší chlieb, ktorý nakrájame na malé kocky, polejeme pár kvapkami olivového oleja a pridáme obľúbené sušené či čerstvé bylinky. Pár minút opekáme na panvici.