Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Vegánska plnená paprika

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na plnenú papriku:

270 ml vody
100 g guľatozrnnej ryže
200 g údené tofu K-take it veggie
8 ks bielej papriky
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
3 PL repkového oleja
3 PL hladkej múky
3 PL mletého ľanového semienka
3 PL teplej vody
3 PL sójovej omáčky
0.5 ČL soli
štipku čierneho korenia

Na rajčinovú omáčku:

1 l paradajkového pretlaku
500 ml zeleninového vývaru
1 cibuľu
3 bobkové listy
8 klinčekov
3 PL hladkej múky
2 PL kryštálového cukru
2 PL oleja
0.5 ČL soli

Postup

    1

Ryžu umyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do menšieho hrnca. Vodu privedieme k varu a plameň stíšime na minimum. Ryžu necháme takto pod pokrievkou dovariť. Tofu nadrobíme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle.

    2

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na panvici s 3 PL oleja dozlata. Opekáme na strednom ohni asi 10 minút. K cibuli pridáme nastrúhané tofu, sójovú omáčku, čierne korenie a soľ. Za občasného miešania opekáme ešte asi 10 minút.

    3

Medzitým nadrobno nastrúhame cesnak. Mleté ľanové semienko v šálke zmiešame s teplou vodou tak, aby sa vytvoril gél. Paprikám odrežeme koniec so stopkou a vnútro vyčistíme. Konce papriky odložíme bokom, papriky nimi nakoniec "zatvoríme”.

    4

Na panvicu pridáme uvarenú ryžu, cesnak, ľanové semienka a hladkú múku. Všetko spolu zmiešame a panvicu odstavíme z ohňa. Zmesou z panvice naplníme papriky a otvor zatvoríme odrezaným koncom. Aby sa vošiel dnu, stačí z neho kúsok zrezať. Ak vám niečo z panvice zvýši, vytvarujte guličky s priemerom 3 - 4 cm.

    5

Guľky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak chceme piecť aj papriku, pokojne ju prihodíme. Môžeme ju však uvariť aj v omáčke. Rúru vyhrejeme na 180 °C (spodný aj vrchný ohrev). Guľky a prípadne aj papriku pečieme 40 minút.

    6

Na strednom plameni zohrejeme v hrnci 2 PL oleja a pridáme k nim 3 PL múky. Múku s olejom miešame 2 minúty, a potom ju zalejeme zeleninovým vývarom. Vývar privedieme do varu. Kým vývar zovrie, očistíme si cibuľu. Necháme ju vcelku, napicháme do nej klinčeky a prihodíme ju do vývaru spolu s bobkovým listom, paradajkovým pretlakom, soľou a cukrom. Premiešame, pridáme aj plnené papriky (ak sme ich predtým nedali piecť) a na miernom ohni necháme všetko spolu v omáčke variť 30 minút. Omáčka by pri varení mala jemne bublať. Uvarenú papriku servírujeme so zemiakmi či knedľou.