Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Vegánske francúzske zemiaky

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

800 g zemiakov typu C
2 PL slnečnicového oleja
500 ml sójovej smotany na varenie K-Take it veggie
30 g kukuričného škrobu
3 PL lahôdkového droždia
1 ČL soli
150 g údeného tofu K-Take it veggie

Postup

    1

Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. Odporúčame mladé čerstvé zemiaky, sú šťavnatejšie. Ak mladé zemiaky práve nemáme, plátky nakrájame najtenšie, ako sa dá. Nakrájané plátky zemiakov zalejeme olejom a premiešame tak, aby ním boli pokryté všade a rovnomerne.

    2

V miske zmiešame rastlinnú smotanu so soľou a lahôdkovým droždím. Aby sa smotana správne upiekla, zahustíme ju kukuričným škrobom. Údené tofu nakrájame na tenké plátky a na chvíľku ho opečieme dozlata z každej strany, aby sa zintenzívnila jeho chuť.

    3

Pripravíme si zapekaciu misku s rozmerom približne 25 x 17 cm. Zemiakmi vykúpanými v oleji vyložíme dno zapekacej misky. Druhú vrstvu vytvoríme z asi 6 plátkov tofu (nemusíme ho ukladať rovnako nahusto ako zemiaky). Prvé dve vrstvy zalejeme naberačkou smotany. Pokračujeme vo vrstvení striedaním vrstiev zemiakov, tempehu a smotany, až kým zapekaciu misu nenaplníme povrch. Hornú vrstvu zalejeme smotanou a zakryjeme alobalom.

    4

Francúzske zemiaky pečieme v rúre na 180 °C asi 45 minút. Potom dáme dole alobal a pečieme ešte približne 30 minút pod grilom, horná vrstva zemiakov takto chytí chrumkavo zlatú farbu. Po vybratí z rúry skontrolujeme, či je horná vrstva zemiakov naozaj prepečená a smotana hustá. Francúzske zemiaky necháme trochu vychladnúť a následne servírujeme.