Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Vegánske karí s tofu a hokkaido tekvicou

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme

175 g K-take it veggie údeného tofu
500 g hokkaido tekvice
1 plechovicu K-Bio kokosového mlieka
1 plechovicu cíceru
1 PL červenej karí pasty
1 cibuľu
1 ČL karí korenia
1 ČL kurkumy
1 ČL koriandra
1 ČL garam masala korenia
0.5 ČL mletej rasce
šťavu z 1/2 citróna
soľ
korenie
olivový olej
čerstvý koriander
sezam na posypanie
1 hrnček K-Classic guľatozrnnej ryže
1.25 hrnčeka vody

Postup

    1

Ryžu poriadne prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Vodu osolíme a privedieme k varu. Keď voda začne vrieť, teplotu stíšime a prikrytú pokrievkou ju varíme bez miešania asi 15 minút. Potom ryžu odstavíme a necháme ešte 10 minút prikrytú.

    2

Hokkaido tekvicu umyjeme, prekrojíme, semiačka odstránime a tekvicu nakrájame na menšie kocky. Nie je treba ju šúpať. Cibuľu nakrájame na drobno a tofu na kocky.

    3

V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme k nej všetky koreniny a hokkaido tekvicu. Premiešame a zalejeme kokosovým mliekom. Plechovku od kokosového mlieka do 3/4 napustíme vodou a prilejeme do hrnca. Dochutíme soľou a korením a varíme približne 20 minút, kým tekvica nezačne mäknúť.

    4

Približne 10 minút pred koncom varenia pridáme nakrájané tofu a scedený cícer. Pár minút povaríme a odstavíme. Dochutíme citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom. Podáme s kopčekom ryže a posypané sezamom.