Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Zapekané cestoviny s tekvicou

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (6 porcií)

Potrebujeme:

1 maslovú tekvicu
1 konzervu K-Bio lúpaných paradajok
1 K-Classic smotanu na šľahanie
1 cibuľku
2 strúčiky cesnaku
1 balenie mozzarelly
50 g strúhaného parmezánu
rozmarín
tymian
250 g K-Classic cestovín penne

Postup

    1

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a pečieme v rúre (funkcia: gril) asi 10 až 15 minút.

    2

Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a s troškou cestovinovej vody odložíme bokom. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme bylinky, nasekaný cesnak a cibuľku. Opečieme do sklovita a pridáme konzervu paradajok. Dochutíme soľou, korením a cukrom. Povaríme, kým sa paradajky zredukujú. Do hotových paradajok pridáme upečenú tekvicu a premiešame.

    3

Misu na zapekanie vymastíme olejom, na spodok dáme tekvicovo-paradajkovú plnku, posypeme parmezánom a dáme vrstvu uvarených cestovín. Postup ešte raz zopakujeme. Vrch cestovín posypeme parmezánom a nakoniec na menšie kusy nakrájanú alebo natrhanú mozzarellu. Cestoviny zalejeme smotanou a troškou cestovinovej vody. Pečieme pri 180 °C asi 30 až 35 minút.