Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Zlaté mlieko

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 213/​891
    kcal / kJ
  • 23 g
    sacharidy
  • 2 g
    bielkoviny
  • 12 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    213/891 kcal/kJ, 23 g sacharidy, 2 g bielkoviny, 12 g tuky

Ingrediencie (6 porcií)

Na pastu:

30 g kurkumy alebo 2 PL mletej kurkumy
30 g zázvoru
60 g kokosového oleja
1 tyčinku škorice
3 ks kardamómu vcelku
mleté korenie
nastrúhaný muškátový oriešok

Na mlieko:

2 bio pomaranče
1 l rastlinného nápoja (napríklad ovsený, sójový alebo mandľový nápoj)
3 PL agávového sirupu

Tip

  • Tip: Recept môžeme ozvláštniť tým, že pri zohrievaní rastlinného nápoja pridáme 1 hviezdičku badiánu. Kurkumovú pastu si môžeme pripraviť aj do zásoby. Jednoducho znásobíme množstvo ingrediencií a zvyšok uložíme do pohára v chladničke. Pasta má dlhú trvanlivosť a zlaté mlieko si tak neskôr pripravíme za chvíľu, keď naň opäť dostaneme chuť.


Postup

    1

Príprava pasty: Ošúpeme kurkumu a zázvor a nakrájame ich na tenké plátky. V malom hrnci rozpustíme 1 PL kokosového oleja, pridáme kurkumu, zázvor, škoricu a kardamóm a 1 minútu opražíme.

    2

Zalejeme 100 ml vody, pridáme korenie a muškátový oriešok a na miernom ohni povaríme 10-15 minút, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Pridáme zvyšný kokosový olej a rozpustíme ho. Odstránime struky kardamómu a škoricu. Vývar najemno rozmixujeme tyčovým mixérom, prelejeme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby a uložíme do chladničky.

    3

Príprava zlatého mlieka: Umyjeme pomaranče v horúcej vode, osušíme, nastrúhame 1 ČL kôry a vytlačíme šťavu. Pomarančovú šťavu zohrejeme s rastlinným nápojom, vmiešame pastu, speníme mixérom, ochutíme agávovým sirupom a pomarančovou kôrou a rozdelíme do 6 pohárov.

    4

Zlaté mlieko podávame s napeneným rastlinným nápojom, plátkami čerstvého pomaranča a škoricou.