Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Domáce ravioli s ricottovou plnkou

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na cesto:

250 g K-Classic hladkej múky
50 g semoliny alebo jemnej pšeničnej krupice
3 vajcia

Na plnku:

250 g ricotty
60 g parmezánu
200 g K-Classic smotany na varenie
olivový olej
100 g K-Classic údenej slaniny
šalviu
tymian
2 PL K-Classic vlašských orechov
2 PL sušených brusníc
soľ
mleté čierne korenie

Postup

    1

Na doske zmiešame múku a semolinu. Do stredu urobíme jamku, do ktorej dáme vajíčka. Vidličkou opatrne zamiešame vajíčka do múky a keď sa začne zmes lepiť, začneme miesiť rukami.

    2

Miesime, kým nevytvarujeme elastické a pružné cesto. Cesto je na začiatku suchšie, no miesením sa postupne suroviny spracujú a vznikne nám elastické cesto. V prípade potreby môžeme pridať 1-2 lyžice vody.

    3

Ricottu zmiešame s parmezánom a zjemníme troškou smotany. Pridáme lístky čerstvého tymianu a dochutíme soľou a korením. Premiešame.

    4

Cesto vyvaľkáme na tenký pás so šírkou cca 10-15 cm a s hrúbkou 2 mm. Približne 3 cm od seba urobíme lyžicou kôpky plnky. Okraje cesta a miesto medzi plnkou potrieme vodou. Cesto preložíme, na okrajoch zatlačíme a nakrájame na štvorce.

    5

Na olivovom oleji opečieme lístky šalvie. Šalvia ochutí olej a na konci poslúži na servírovanie. Na ochutenom oleji potom opečieme na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme hrsť nahrubo nasekaných orechov a sušené brusnice.

    6

Kým pripravujeme slaninu, dáme variť vodu na cestoviny. Vodu osolíme a keď začne vrieť, pridáme cestoviny a varíme približne 4 minúty. Uvarené cestoviny preložíme do panvice k opečenej slanine. Zalejeme zvyšnou smotanou a pridáme ešte trochu parmezánu. Premiešame.

    7

Cestoviny podávame s chrumkavými šalviovými lístkami.


Video k receptu