Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Donutky s polevou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky K-Classic
4 PL krupicového cukru K-Classic
1 sušené droždie
3 žĺtky
65 g masla
300 ml mlieka
1 PL vanilkovej esencie
olej na smaženie

Na polevu:

5 PL práškového cukru
2 PL džemu
3 PL mlieka

Postup

    1

Maslo roztopíme a necháme mierne vychladnúť. Mlieko zohrejeme a dáme doň cukor a droždie. Premiešame a počkáme, kým sa droždie aktivuje.

    2

Do väčšej misky dáme múku, žĺtky a vanilkovú esenciu. Pridáme kvasnice a premiešame. Potom pridáme roztopené maslo, premiešame a následne vypracujeme elastické cesto, ktoré miesime ešte asi 5-10 minút. Vymiesené cesto by malo byť jemné a odliepať sa od stien misky. Cesto necháme nakysnúť, kým nezdvojnásobí objem.

    3

Nakysnuté cesto premiesime a rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na pomúčený plech. V každom koliesku vykrojíme stred. Kolieska aj vykrojené stredy necháme podkysnúť pod utierkou.

    4

Donutky vysmážame z oboch strán asi 2 minúty na rozpálenom oleji do zlatohneda. Potom necháme odkvapkať na papierovej utierke. V miske zmiešame cukor, džem a mlieko a vymiešame polotekutú polevu. Každú donutku z jednej strany namočíme a ozdobíme mrazom sušeným ovocím.


Video k receptu