Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Dukátové buchtičky

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

525 g polohrubej múky
1 PL cukru
1 vrecúško sušeného droždia K-Classic
2 vajíčka
80 ml oleja
250 ml teplého mlieka

Na puding:

3 žĺtky
60 g krupicového cukru
1 PL škrobu
1 ČL vanilkovej pasty
330 ml plnotučného mlieka

Postup

    1

Mlieko zohrejeme, pridáme lyžicu cukru a vrecúško droždia a necháme nakysnúť. Za ten čas si do misky navážime múku, pridáme vajíčka a olej. Potom prilejeme kvasnice, premiešame a vypracujeme elastické cesto, ktoré necháme 30 minút podkysnúť.

    2

Cesto premiesime a vytvarujeme šúľky, ktoré naukladáme do plechu na pečenie. Plech si vymastíme, a taktiež každý šúľok potrieme olejom zo všetkých strán, aby sa po upečení dali buchtičky pekne oddeliť. Šúľky ešte priečne narežeme naolejovaným nožom alebo lopatkou. Pečieme pri 180 °C dozlatista.

    3

Kým sa buchtičky pečú, pripravíme si puding. Do misky dáme žĺtky, krupicový cukor a škrob. Premiešame do bledožltej peny. Do hrnca dáme mlieko a vanilku a zohrejeme na miernej teplote. Naberačku horúceho mlieka primiešame k žĺtkovej pene, aby sme vyrovnali teplotu a následne túto zmes nalejeme za stáleho miešania do mlieka. Na miernej teplote miešame do zhustnutia, dávame pozor, aby sa puding nezačal variť, inak by sa mohol zraziť.

    4

Upečené buchtičky pooddeľujeme a polejeme pudingom. Môžeme podávať posypané kakaom alebo s čerstvým lesným ovocím.


Video k receptu