Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Gaštanový cheesecake

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (10 porcií)

300 g ovsených sušienok
80 g masla
500 g gaštanového pyré
500 g K-Classic jemného tvarohu
200 g K-Classic kyslej smotany
3 vajcia
120 g kryštálového cukru
2 PL rumu
oriešky a mätu na ozdobu

Postup

    1

Sušienky pomelieme a pridáme do nich roztopené maslo. Maslo pridávame postupne, sušienky s vyšším obsahom masla ho môžu potrebovať menej. Základ cheesecaku by mal mať konzistenciu mokrého piesku. Do zmesi ešte pridáme 25 g gaštanového pyré a zmes zatlačíme na spodok vystlanej formy na pečenie. Dáme zachladiť.

    2

Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, kyslej smotany, vajec, 375 g gaštanového pyré, cukru a rumu. Všetko poriadne premiešame vo veľkej miske kuchynským mixérom. Plnku nalejeme na vychladené sušienky.

    3

Formu obalíme zo spodnej strany alobalom.Do plechu dáme horúcu vodu cca do výšky 3 cm. Formu s cheesecakom vložíme do vodného kúpeľa a pečieme pri 170 °C približne 60-80 minút, kým nie je cheesecake zatuhnutý a v strede stále trochu trasľavý.

    4

Cheesecake opatrne vyberieme z plechu s vodou, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom vložíme ešte na pár hodín do chladničky. Nakoniec dozdobíme zvyšným pyré, ktoré nastrúhame na hrubom strúhadle, orieškami a mätou.